Så lär du dig paddla havskajak

Att med en havskajak kunna susa fram på vattenytan är helt fantastiskt. Det är en obeskrivbar känsla att paddla runt på havet eller sjön. Med en egen kajak kan du göra det precis när du vill.

Det är en underbar känsla att klyva en spegelblank vattenyta eller smyga fram på grunda vatten i skärgården där du ser botten. Med en egen havskajak kan du göra just det. Investera i en havskajak och möjliggör att du kan njuta flera timmar varje sommar på sjön eller havet. Gå in på https://www.soderkajak.se/kajak/havskajaker om du är intresserad av att köpa en egen havskajak. De har kajaker både för nybörjare och erfarna personer och har många år i branschen, de vet vad som behövs för att få en maximal upplevelse på vattnet. Det är viktigt att du köper rätt kajak för just dig utifrån din kunskap och erfarenhet. Det är fantastiskt att ha en egen kajak för då kan du närsomhelst paddla kajak och hur mycket du vill. När du har en egen havskajak är det viktigt att du tänker på hur du förvarar den under vintern. Du kan exempelvis köpa en väggställning som du kan montera fast på väggen som gör det enkelt att förvara kajaken. Det finns även kajaköverdrag om du vill förvara den utomhus. Du kan beställa alla dessa tillbehör samtidigt som du köper kajaken.

Lär dig en bra paddelteknik

Det är viktigt att ha en bra grundteknik när du ska paddla kajak, då blir turen mer njutbar. Underkroppen ska samarbeta på ett bra sätt med överkroppen samtidigt som du slappnar av i höfterna för att paddlingen ska bli effektiv och bra. Knäna ska helst vara lätt böjda. Det är bra att variera sittställning om du ska paddla länge. Det är många upprepningar av samma rörelse och därför är det viktigt med en bra paddelteknik för att vara skonsam mot kroppen.