Att ha ett akvarium i hemmet

Alla som vill ha ett mer levande hem men kanske inte har plats för en hund eller katt, kan istället skaffa ett akvarium. Dessutom blir ett akvarium en väldigt fin inredningsdetalj med alla vackra fiskar.

1896084-aquarium-background

Förra året öppnades norra Europas största akvarium i Köpenhamn, skrev man i en artikel i Göteborgs-Posten. Hela 3 000 olika marina djurarter fick ett nytt boende på akvariet och allt från hajar, jättekrabbor och gammelgäddor finns på plats. Akvariet beräknas få 70 000 besökare varje år. Detta kan låta mycket men många fascineras av marina varelser och dessutom sägs de verka rogivande. Därför är ett akvarium ett så bra element att ha hemma. Att ha levande ting i hemmet, leder dessutom till ett mer levande hem.

Den som vill ha ett akvarium hemma kan köpa en massa tillbehör på nätet. För att få rabatter och erbjudanden på sina köp kan man besöka Gratislandet innan köpet. Det finns även några andra saker att tänka på innan köpet. Tidningen Allehandla har intervjuat en akvarieexpert som ger en del bra tips. Ett tips för den som ska köpa ett akvarium är att inte köpa för många fiskar och överbefolka akvariet. Man vill att alla fiskar ska få utrymme att röra sig fritt och inte känna sig trängda. Man bör heller inte övermata sina fiskar. Det är lätt hänt, speciellt som nybörjare, att man ger fiskarna för mycket mat för att man är rädd att de ska svälta.

När det kommer till belysning behöver man inte ha den påslagen mer än 12 timmar per dygn. Det blir ju faktiskt mörkt i havet ibland också. Man bör även se till att solen inte lyser in i akvariet, då börjar det växa en massa alger. När man skaffar ett akvarium och ska göra fiskarna bostadda, kan man börja med att låta tre fiskar få bo ett tag i vattnet innan man fyller på med fler. Dessutom bör man hålla en vattentemperatur på 25 grader hela tiden.

Ett akvarium kan vara väldigt bra för den som har det trångt hemma men ändå vill ha ett djur. I en artikel i SvD skriver man nämligen om en studie som visar att smådjuren minskar i hemmen och att barnfamiljer mer sällan skaffar katt och hund, för att de helt enkelt inte har plats.