Gör något kul av ditt akvarium

Ett akvarium kräver mycket omsorg, skötsel och tid. Och det är kanske inte så konstigt med tanke på att det är levande varelser som du har ansvar för. Men det behöver inte bara vara hårt slit med akvarium, det går nämligen att göra en massa kreativa och roliga saker av det också.  
6033507-fish

När du ska köpa själva akvariet så har du möjlighet att välja olika storlek och form. Tänk till redan från början och välj något som passar in i din möblering där hemma. Har du en stor, tom vägg kanske du vill ha ett tavelakvarium. Det går också att få specialbeställda soffbordsakvarium eller akvarium som pelare för den som vill investera lite extra pengar i en cool design.

Efter att du har bestämt formen på akvariet så är det dags att börja inreda. Ett tips är att sätta upp en bild på bakom ena långsidan så att fiskarna, och även du själv, får en djupare bild av akvariet. Varför inte ta en bild inifrån ditt eget akvarium och sätt upp som bakgrundsbild? Till det behöver du en undervattenskamera som du kan hitta på till exempel Japanphoto, och sedan är det bara att klicka några bilder och framkalla i den storlek som passar. Du kan även inredda med exotiska växter och göra fint både inuti och runtom akvariet. För även om du inte vill göra som den här mannen och odla en djungel hemma, så hjälper alltid lite växter till att göra både fiskarnas vatten och din inomhusluft bättre. Och om du inte är förtjust i växter kan du alltid skaffa lite exotiska fiskar. I den här artikeln kan du få mer inspiration till att våga köpa både afrikanska och sydamerikanska fiskar, så att du kan se ditt akvarium som en plats att samla små bitar av världen. Det finns självklart regler för vilka fisksorter som är lagliga att ta in i Sverige och inte, så för att slippa bli lurad av någon skum försäljare ska du alltid veta vad som gäller.

Du kan självklart göra väldigt mycket inuti själva akvariet också. Stenar, sand, växter och andra dekorationer. Kom bara ihåg att fiskarna behöver mycket utrymme för att kunna simma, så fyll inte på med för mycket stora grejer. Tänk också på att bara använda sand och stenar som du köpt i en djuraffär, eftersom allt måste vara sanitärt innan det hamnar i akvariet.