Rengör ditt utespa på ett miljövänligt sätt

När du köpt ett utespa behöver det regelbundet rengöras för att vara trevligt och fräscht att använda. Men för den som är engagerad i vår gemensamma miljö är det också viktigt att använda de mest miljövänliga alternativen för rengöring. Det kan också vara bra att tänka på att minska vattenanvändningen, då det allt oftare blir vattenbrist i Sverige på somrarna.

Spa,Couple,Relaxing,Enjoying,Jacuzzi,Hot,Tub,Bubble,Bath,OutdoorsEtt utespa från svenskabadtunnor.se är ett bra köp för den som vill värna miljön, då deras bad är tillverkade för att vara högkvalitativa och hålla länge. Polyetenplasten har en lång livslängd på runt fyrtio år, och kommer i olika nyanser så att du kan välja ett bad som du trivs med. Ett reningsverk ingår också vilket underlättar rengöringen av ditt utespa.

Spara på vattnet

Vattenbrist och torka kan påverka miljön och naturen på flera olika negativa sätt. När det blir vattenbrist är det viktigt att följa myndigheternas råd och förbud. Genom att i förväg hålla dig informerad om hur du bäst kan spara på vattnet är det lätt för dig att göra en insats för miljön.

Vattenmyndigheterna har nu tagit fram fem punkter för att effektivt motverka vattenbrist. Detta har gjorts som en samhällsåtgärd då risken för låga grundvattennivåer och vattenbrist ökar allt mer i Sverige. För att motverka vattenbristen bör dessa punkter genomföras:

  • Myndigheter bör ge rådgivning för en mer effektiv vattenanvändning
  • Renat avloppsvatten bör återanvändas
  • Vägledning bör skapas för tillsyn runt vattenuttag

Genom att endast fylla på ditt utespa när du behöver använda det kan du minska vattenbristen i samhället. När hög vattenbrist råder är det bäst att vänta med att fylla på poolen. Du kan då i stället passa på att rengöra den vid behov, med endast lite vatten och miljövänliga produkter.

Rengör miljövänligt

När du ska rengöra ditt utespa är det klokt att välja produkter som inte innehåller skadliga ämnen som kan förstöra vattenmiljöer och skada djurlivet i naturen. Såpa gjord av tallolja vilket är en förnybar resurs som är mild mot beläggningen i ditt utespa. Torka av med en trasa som du sedan tvättar tillsammans med övrig smutstvätt. Klorin bör undvikas då det är baserat på natriumhypoklorit och därför giftigt för alla vattenlevande varelser.