En tjugondel av korallerna dör

I en ny rapport går det att läsa att korallreven är otroligt illa ute. Detta speciellt i år då El Nino har gett betydligt varmare vatten än vad som brukas. Ett varmare hav ger ett sämre hav, något som många har svårt att greppa. 

914765-coral-reefDet är många nyhetstidningar som skriver om miljökatastrofen, och just nu och våra hav och koraller. Sveriges Radio meddelar att en tjugondel av alla världens koraller kommer att dö av den ökade temperaturen i haven. Detta till stor del av väderfenomenet El Nino som sveper in och ger varmare vatten i östra Stilla havet.

Vad många inte tänker på är att just korallrev utgör en försörjning för miljontals människor och förutom den ökade värmen i haven så utgör även överfiske samt föroreningar ett stort hot. Vad som måsteg göras är att människor måste ta ett större ansvar kring våra hav och inse dess vikt. För om det inte finns vatten så finns det heller inte något liv och med det inga människor. Än är det inte försent, men det gäller att man tar ansvar och att man slutar med att vara så självisk och bekväm.

Att ta ett större miljöansvar

Egentligen är det inte svårt att bli mer miljövänlig. Det handlar bara om att man som privatperson måste börja ta ett större ansvar och att ta sig tid. Genom att bli mer medveten kommer man med det även att få ett bättre liv. Att komma närmre natur och djur är ett bra sätt, och många som inte har tid, plats eller kan ha stora husdjur kan passa på att ha fiskar för att då skapa en större närhet. Här har vi skrivit mer om att ha akvarium du kan läsa om du är intresserad. Men viktigast av allt är att försöka att inte vara självisk.